Bevalling & Kraamtijd

Bevalling & Kraamtijd

Misschien heb je loop je al op het einde of heb je nog even de tijd? Misschien heb je alles al uitgestippeld of zie je er toch een beetje tegen op? Helemaal niet erg, ik had het zelfs allebei.

Het zal je misschien zijn opgevallen dat er steeds meer vrouwen hun eigen verhaal met je (willen) delen. Goeie tip: probeer hier toch zo nuchter mogelijk in te blijven want net zoals elke zwangerschap is ook elke bevalling anders.

De bevalling is het gene waar je toch samen die 9 maanden naartoe leeft, dus probeer wel vooral op het einde goed te rusten maar isoleer jezelf ook niet! Heb vooral vertrouwen in jezelf en je lichaam.

8
7

Als je nog niet zo ver bent..

Heb je al nagedacht waar je wilt bevallen (thuis of in het ziekenhuis), wie je erbij wilt hebben als je kleine wonder wordt geboren, heb je het kraampakket al besteld en wat zit er zoal in dat pakket?

Mocht je het toch allemaal wat moeite mee hebben omdat je misschien een beetje bang bent etc. is dat nier erg. Geef het wel aan zodat andere er je mee kunnen helpen.

wensen of misschien wat twijfels

Mocht je namelijk wensen of misschien wat twijfels hebben rondom de bevalling is het heel goed om met je verloskundige die de bevalling begeleid en de personen die je er graag bij wilt  daarover te praten. Hier mag je ook altijd even mij een berichtje sturen als je daar behoefte naar hebt

 Zij zullen je dan met alle steun en liefde begeleiden. Een kindje op de wereld mogen zetten is hard werken maar het grootste cadeau wat je kunt krijgen.

Laat je vooral niet gek maken, en nogmaals zorg dat je goed uit rust!! Probeer van die laatste loodjes ook te genieten.

Hopelijk zal de bevalling soepel en spoedig verlopen zodat je eindelijk kan genieten van je kleine zoon of dochter!!

4