De eerste paar maanden

De eerste paar maanden

Nu de baby er is en je al wat weekjes of zelfs maanden verder bent zullen er veel vragen en zorgen van je schouders afvallen maar begrijpelijk dat er ook weer een paar bij zullen komen. Wanneer stoppen die buikkrampjes en wanneer kunnen we eindelijk een beetje doorslapen? Hoe magisch de eerste periode ook is naderhand lijkt het misschien wel een beetje een sleur.

IMG_7911
Samenwerkingen

Het consultatiebureau

Het consultatiebureau komt nu ook echt in beeld, waar je kindje gewogen en gemeten wordt, en tevens adviezen en ragen die je samen me de arts kunt delen.

Voeden verschonen slapen.. meer doe je ook eigenlijk niet. Probeer hier net zoveel van te genieten ook al zijn de dagen soms zwaar en de nachten nog net wat te kort.

Elke leeftijd heeft een fase.

Net dat je denkt van de buikkrampjes af te zijn komen de tandjes door of hebben ze net een regeldagje. Begrijpelijk dat je er af en toe misschien er een klein beetje doorheen zit.

Probeer toch af en toe wat ‘tijd’ voor jezelf te pakken want een blije ouder is een blije baby. Al is het een douche waar je net wat langer onderstaat of heel even alleen een boodschapje doen.

Naderhand zou je merken dat de kleine steeds meer begint te herkennen en ontdekken. Langzaam (en toch veel te snel) maar zeker begint je baby te groeien naar dreumes.

Van de eerste omdraaiing naar de eerste stappen. Heel bijzonder om te zien hoe natuurlijk het allemaal gaat.

Toch ook in deze moment zijn er twijfels en misschien ook obstakels waar je tegen aan loopt, volkomen begrijpelijk we doen het allemaal voor de eerste keer.

In deze periode heb ik zelf veel gehad aan mn (schoon,-) ouders en zelfs opa en oma’s. Als we even met de handen in het haar zaten vroeg ik gewoon om advies of hoe hun dat vroeger deden.

Eerlijk gezegd durfde ik dar ook niet meteen omdat ik dacht dat het mijn eigen probleem was om het meer heel hard te zeggen en wilde er niemand mee lastig vallen. Maar alleen pratende mensen kunnen geholpen worden.

Wil jij je verhaal kwijt of heb je vragen??
Graag hoor ik van je !!