De zwangerschap

De zwangerschap

De zwangerschap is vooral nu een rollercoaster van emotie en veranderingen.. logisch ook met alle vragen en hormonen die door je heen gaan.

Hier zelf had ik de meeste ‘moeite’ mee. Bepaalde onderwerpen vond ik dan nog wel lastig of voelde soms onbegrepen. Tot dat mijn beste vriendin een paar maanden na dat ik was bevallen mij vertelde dat ze ook zwanger was merkte ik dat ik niet de enige was die met bepaalde dingen worstelden.

IMG_7912

Elke zwangerschap is anders, waar de één verschrikkelijk veel last heeft van ochtendmisselijkheid loopt de ander zonder enig kwaaltje erdoor heen.

Toch viel mij op hoeveel er eigenlijk vrijwel overeen kwam. Maar wat stom genoeg soms niet veel te maken had met de zwangerschap. Stress, angst, onzekerheden kwamen veel voor. Eigenlijk niet meer dan logisch als je in die situatie zit. Er gebeurt veel met je lichaam op dit moment maar je lichaam vraagt ook veel van jou.  Mijn advies is probeer daar zoveel  mogelijk balans in te vinden, dat is in principe de grootste obstakel die er is.

Heb je veel last van de hormonen, vermoeidheid, misselijkheid etc. Dit zijn allemaal ongemakken de voornamelijk wel bij elke zwangerschap komt kijken. Vraag ook naar advies bij je huidige verloskundige, geen vraag is te gek of iets om je over te schamen. Ook dat is tenslotte hun werk!  (ook op de meeste websites van de verloskudige kun je ook vaker terecht met veel voorkomende   ongemakken of kijk hier bij voorkomende ongemakken. )

LET OP! Mocht je een bepaalde situatie niet vertrouwen, ben niet bang om te bellen. Je kan beter 1 keer te vaak bellen dan 1 keer te weinig en het zit niet goed.

Zet je vooral niet tegen dat maakt het des te moeilijker. Als je er tegen verzet wordt die knoop in je hoofd des te groter waardoor het nog moeilijker kan zijn om van jou zwangerschap en je kindje te genieten . Praten is hierin heel belangrijk,  misschien kun je terecht bij een vriendin, een vriend,  je tante, je ouders of misschien je oma of opa. Ik weet zelf ook dat dat niet altijd gemakkelijk gedaan is, daarvoor ben ik er ook.

Neem gerust contact op voor evt. advies of gewoon om even je verhaal te kunnen doen.