Doel

Waarom doe ik dit?

Jong zwanger en ouder(s) worden is een hele stap. Vooral als het onverwachts is.

Ik merkte zelf dat zodra je te horen krijgt dat je in verwachting bent etc. er eigenlijk meteen van je verwacht wordt dat je alles hoort te weten. Van de eerste week van de zwangerschap tot aan de eerste hapjes.

Er gaat van alles door je heen;

hoe ga ik dit doen? Kan ik dit wel aan? Ben ik instaat om echt voor mijn kindje te zorgen?  Allemaal  vragen en angsten die door je hoofd kunnen spoken. Net zo goed zat ik ook met deze vragen. Eigenlijk hoopte ik op en persoon die mij daar wat in had kunnen ondersteunen. Vooral bij mij in de regio zie je heel weinig van dit soort hulp.

Ondanks dat je vaak genoeg van familie en vrienden advies krijgt voelt het toch anders als je vaker zo ‘jong’ bent.

Bijvoorbeeld; iemand van 19 die onverwachts zwanger raakt heeft een andere denkwijze en zorgen dan iemand van 32 die er bewust voor  kiest. “

Ik wil graag die persoon zijn die ik toen misschien soms wel even nodig had.

Dit is de precieze reden waarom ik  dit graag wil doen. Of het nu gewoon even een luisterend oor is of iemand die je even in  je eigen woorden uit legt wat ze bij een 20 weken echo doen. Natuurlijk zullen er aspecten zijn waar ik helaas iemand niet verder kan helpen. Daarbij heb ik wel contactpersonen bij verschillende instanties die jou wel de dingen kunnen bieden die jij/ jullie en kindje verdienen.

Ik wil jou het gevoel geven dat je het uiteindelijk allemaal kan ondanks hoe oud je bent, dat je jezelf met trots mama of papa mag en kan noemen. Ik doe dit op geheel vrijwillige basis en ben dus ook geen ‘professional’, daar zijn er zo vele van maar ik denk dat juist deze ‘tussenweg’ al een stukje makkelijker en misschien zelfs wat persoonlijker maakt. Want wat je verhaal ook is,  willen we allemaal het zelfde; een gezond kindje en trotse ouders met een glansrijke toekomst!