Liefde & relatie

Een heel belangrijk onderdeel, je relatie.

Wat jullie status op dit moment is zul je toch de rest van je leven samen een connectie blijven hebben. Hier wil ik ook wat meer de papa’s to be wat meer op de voorgrond brengen. Op het moment dat jullie in verwachting zijn zal de relatie ineens een stuk “serieuzer” lijken, logisch ook want jullie dragen ineens een enorme serieuze taak.

Blijf vooral praten met je partner, het kan voorkomen dat je wat onenigheden kan krijgen maar door te blijven communiceren kom je al sneller op één lijn.

 

Noch al wordt het vaak niet zo bedoelt maar wordt vaker de jonge papa wat op de achtergrond gezet.

Er wordt niet meer dan normaal veel aandacht gegeven op de toekomstige mama. Zij draagt de kleine en zal 9 maanden lang een veilige plek zijn voor de kleine spruit en vervolgens jullie wonder op de wereld te zetten.

Soms kan t zijn dat de jonge vader ook wat meer ondersteuning of gehoor zou willen. Voor hem is het ook ineens een grote stap. Alleen zal hij hier anders over praten, denken en mee omgaan. Waar jij je 9 maanden lang naar toe kan groeien is hij misschien toch met hele andere dingen in zijn hoofd bezig ook in belang van jullie kindje.

 

Het verschil tussen man en vrouw is vaak op dat moment de gedachte: Mannen denken in oplossingen en vrouwen vaker met gevoel.

Daardoor lijkt het vaak dat er een iemand ongelijk heeft of dat iemand zich onbegrepen voelt terwijl alle twee de kanten hetzelfde ervaren.

Probeer dan juist samen te kijken naar het perspectief van de ander.

Probeer ook af en toe de chaotische drukte te vergeten en neem wat tijd voor elkaar. Doe samen iets waar jullie beide even kunnen ontspannen zoals een filmpje kijken of even er op uit.

Probeer ook samen te genieten van de zwangerschap, vindt plezier in de leuke dingen die komen kijken bij een kindje.

Verzin namen samen, ga voor babykleertjes kijken etc.

De kans is er dat de relatie misschien niet lukt en jullie besluiten om uit elkaar gaan. Toch is het wel belangrijk om dan goede en duidelijke beslissingen te maken over jullie kindje en welke rol beide kanten willen vervullen.

Hier speelt communiceren voor beide partijen weer een grote rol. Je wilt beide het beste voor je kindje zonder dat hij/zij hieronder toe doet.